William Copeland

 

William Copeland – PT och näringsrådgivare
William har arbetat som personlig tränare och grupptränings instruktör sedan 2008 och nu även som Biosignature Practitioner (kroppskomposition). Han har bakgrund som professionell basketspelare under många år, spelat 25 A-lags landskamper för Sverige och är en av få svenskar som spelat collegebasket NCAA div 1 i USA. Han håller även föreläsningar för företag gällande kost och träning.

Han bedriver nu sin PT-verksamhet på Power Club, Holländargatan 31 vid Odenplan i Stockholm. För mer information och kontakt: www.williamcopeland.se eller info@williamcopeland.se

Tips om kost:
Tänk på intaget av kolhydrater. Med tanke på att ju högre mängd stärkelse/socker ett födoämne innehåller ju mer insulin kommer att behövas av kroppen. Det finns studier som pekar på att ökad insulinutsöndring påverkar vår fettansamling. Eftersom socker påverkar insulinnivåerna och insulinet i sin tur påverkar fettansamlingen på våra kroppar så inser man att både mängden och typen av kolhydrater vi stoppar i oss har en stor effekt på vår kroppshydda. Vi bör välja kolhydrater med så lågt GI som möjligt.

Försök att äta en proteinrik frukost. Det hjälper dig med att bibihålla en mättnadskänsla och att hålla en jämn blodsockerkurva under dagen. Dessutom har det en positiv effekt på dina neurotransmittorer (dvs. hur du mår och känner dig under dagen).

Ät mer fibrer. Att äta en fiberrik kost påverkar både magen och mättnadskänslan på ett positivt sätt. Försök att äta fibrer i form av grönsaker istället för sädesslag.

Tips om träning:
Variera din träning mellan intervall- och styrketräning. Det finns ett flertal studier som visar på att en kombination av intervallträning (85-95% av max) och styrketräning (med kort vila, 30-60 s), har en överlägsen effekt på din kroppssammansättning jämfört med exempelvis klassisk konditionsträning som löpning och på cykel.

Cirkelträning är ett väldigt bra sätt att bränna fett på. Denna form av träning i kombination med korta vilopauser skapar mycket mjölksyra som i sin tur triggar ett hormon som kallas för GH (growth hormone) som främjar fettförbränning.

Den bästa träningen är den som blir av. Prioritera rätt är A och O. Boka in och planera dina tränings-tillfällen. Tänk på att träning är en investering i dig själv. Har du problem med motivation, tveka inte på att kontakta en kunnig personlig tränare som med sin expertis kan hjälpa till med både tränings upplägg och inspiration.