Träning och kost med coach

Hur bör jag träna och äta för att komma i form? Två av landets ledande experter och personliga tränare, Coach Mike och William Copeland, ger dig sina bästa tips på olika träningsmetoder och vad du bör tänka på med kosten.

Hur fungerar det i vardagen när man måste göra en stor kostomläggning? Linnéa, mamma till två barn som är intoleranta mot flera födoämnen, och Camilla, kock och själv patient, delar båda med sig av sina erfarenheter och några recept.


William CopelandTvå av Sveriges bästa personliga tränare, Coach Mike (Michael Björk) och William Copeland delar här med sig av sina tips för att komma i form.

Båda har en stor erfarenhet som aktiva, coacher och näringsrådgivare. Coach Mike var bl.a fystränare för det Norska landslaget i utförsåkning inför OS i Salt Lake City. William har en bakgrund som professionell basketspelare under många år och är en av få svenskar som spelat collegebasket i högsta divisionen i USA.

Läs mer om Michael och William och deras bästa tips här (klicka på texten)

Camilla SöderströmNär Camilla fick reda på att många av hennes symptom och problem berodde på att hon var intolerant mot födoämnen kom det som en chock. Med reaktioner mot 77 födoämnen, bland annat mot ägg, gluten, mjölk och jäst gick hon från att ha ätit det mesta till att behöva lägga om sin kost helt och hållet. Naturligtvis var detta ett jobbigt besked att få.

Camilla började ta fram och utveckla egna recept och i takt med att hon blev allt friskare blev hon än mer motiverad. Nu vill hon hjälpa andra människor som också är i en liknande situation och har skrivit en kokbok som är anpassad för människor som är intoleranta mot olika födoämnen såsom t. ex.mjölk och gluten.

Här delar hon med sig av några recept på bröd som är fritt från gluten, ägg och mjölkprotein

Hur fungerSallad lunchar vardagen när hela familjen måste lägga om sin kost?

Linnéa är mamma till två barn. Efter år av problem fick familjen besked om att båda barnen lider av intolerans mot ett flertal födoämnen och att det troligtvis är orsaken till deras problem. Nu skriver hon en läsvärd blogg om hur familjen hanterar allt det praktiska med kostomläggningen samt hur det har gått sex månader efter beskedet.

Läs Linnéas blogg här