SymbioIntest® – biotin och resistent stärkelse vid läckande tarm

 

SymbioIntest är ett kosttillskott som innehåller resistent stärkelse (fiber) och biotin för att stärka upp och upprätthålla tarmslemhinnans normala skyddande funktion.

 

* Innehåller resistent stärkelse typ 3

 

* Ökar produktionen av smörsyreproducerande bakterier i tarmen

 

* Förser tarmslemhinnan med näring genom den bakteriella smörsyran

 

Orsakar inte problem med uppkördhet och gaser som andra fiber kan göra

 

 

Smörsyra för en frisk och hälsosam tarmslemhinna

Eftersom våra matsmältningsenzymer inte kan bryta ner resistent stärkelse är den helt opåverkad när den kommer in i tjocktarmen.
Några av de bakterier som finns i tjocktarmen bryter ner den resistenta stärkelsen i mindre delar vilket är avgörande för att kunna ha en frisk tarmslemhinna. Kortkedjiga fettsyror, speciellt smörsyra, är särskilt betydelsefulla. Tarmslemhinnans metabolism och tillväxten av blodkärl i tarmväggen är beroende av den smörsyra som produceras av bakterierna och nivån av smörsyra måste därför vara tillräckligt hög.

En tarmslemhinna som får tillräckligt med näring fungerar som en barriär och som som bl a förhindrar att toxiner, patogen och naturliga tarmbakterier från att tränga in i vävnaden. Om nivåerna av smörsyra sjunker kan det påverka tarmvilli och tarmslemhinnan kan genomgå en patologisk förändring och risken för sjukdomar ökar.

 

Fiber – resistent stärkelse typ 3

Resistent stärkelse typ 3 är den bästa näringen för tarmens mikroflora och samtidigt tillför den en stor mängd av den smörsyra som är så viktig för tarmslemhinnan.  Därför är den en viktig byggsten för att vi ska må bra. Rekommenderat daglig intag för en vuxen bör ligga på mellan 5 och 10 g. Beroende på hur de tillagats kan väldigt många födoämnen innehålla resistent stärkelse men oftast i väldigt liten mängd, väldigt sällan det når upp över 5% av det totala innehållet av stärkelse. En dospåse SymbioIntest innehåller 5 g resistent stärkelse typ 3.

 

SymbioIntest – praktisk information

Antal dospåsar per förpackning: 30 st.

Rekommenderad dosering: 1 dospåse per dag. Häll innehållet i ett glas med icke kolsyrat vatten och drick tillsammans med måltid.

Rekommenderad behandlingstid: 90 dagar

Innehåll: resistent stärkelse, isumalatulos (består av fruktos och fruktos), glucomannan (innehåller sulfiter), kiseloxid (stabiliseringsmedel), stevioglykosid (sötningsmedel) och biotin. 

Förvaring: rumstemperatur. Förvaras oåtkomligt för barn.

Fritt från laktos och gluten.

SymbioIntest är ej tillåtet att användas vid behandling av barn!      

Pris: förpackning med 30 dospåsar 349 kr. 3-pack med 90 dospåsar 995 kr.