Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om matintolerans, träning och närliggande ämnen. Vi försöker ta upp aktuella frågeställningar och komma med tips och vill gärna få synpunkter på innehållet.

Registrera dig här. (klicka på text för registrering)

Nyttiga länkar och bloggar

Vi har samlat nyttiga länkar om hälsofrågor, kost och träning på vår hemsida och hoppas att de kan vara till hjälp. Ett urval av dessa presenteras i detta nyhetsbrev.

Även en sammanställning av viktiga artiklar som har delats på Twitter under den senaste peioden finns med.

Läs nyhetsbrevet här. (klicka på text så öppnas nyhetsbrevet)

Vetenskap, sammanställningar och korsreaktioner

I detta nyhetsbrev har vi samlat länkar till vetenskapliga artiklar, sammanställningar och annan intressant information som publicerats under den senaste tiden.

Vi tar även upp korsreaktioner som kan medföra stora besvär när våren snart här vilket innebär att pollensäsongen kommer igång.

Läs nyhetsbrevet här. (klicka på text så öppnas nyhetsbrevet)

Kost och motion med hjälp av coach

Hur bör jag träna och äta för att komma i form? Två av landets ledande experter och personliga tränare, Coach Mike och William Copeland, ger dig sina bästa tips på olika träningsmetoder och vad du bör tänka på med kosten.

Hur fungerar det i vardagen när man måste göra en stor kostomläggning? Linnéa, mamma till två barn som är intoleranta mot flera födoämnen, och Camilla, kock och själv patient, delar båda med sig av sina erfarenheter och några recept.

Läs nyhetsbrevet här. (klicka på text så öppnas nyhetsbrevet)

Pollen, korsreaktioner och innehållsdeklarationer

I detta nyhetsbrev tar vi bland annat upp vikten av att tänka på så kallade korsreaktioner nu när pollensäsongen kommer igång. Vi tar även upp den senaste tidens debatt om innehållet i både halvfabrikat och i maten som serveras på restauranger. Kan vi lita på vad som står på menyn?

Avslutningsvis finner du även information om ett nytt DNA-test som på ett enkelt och snabbt sätt tar reda dina anlag vad gäller kost och motion, du får alltså reda på vad som är optimalt för just dig utan att behöva prova dig fram.

Läs nyhetsbrevet här. (klicka på text så öppnas nyhetsbrevet)